Conclou amb èxit la primera edició del projecte Treu la teva bèstia

Amb la gira de presentació del documental Treu la teva bèstia: la imatgeria festiva com a eina de cohesió comunitària conclou la primera edició d’aquest projecte impulsat per Coopgros. Després de l’estrena, el passat 18 de setembre, al barceloní centre d’imatgeria festiva Can Saladrigas s’ha realitzat una gira de presentacions del documental que ha passat per les localitats de Salt, Amposta, Lleida, Manresa, Vilafranca del Penedès i Salou.

La pel·lícula, dirigida per Maria Romero García, parteix del material filmat als instituts Severo Ochoa (Esplugues de Llobregat), Castell dels Templers (Lleida), Jaume I (Salou) i Salvador Espriu (Salt) i recull la memòria constructiva i participativa de les seves diverses fases.

Participació comunitària

Treu la teva Bèstia és una crida a la participació comunitària i, alhora, un desig de cooperar i col·laborar per tal de donar vida tots plegats a una bèstia que sigui capaç de representar i mobilitzar les diverses identitats que conviuen als barris.

El projecte està basat en el desenvolupament de tallers cooperatius d’escultura comunitària a centres educatius i entitats socials i culturals. Uns tallers que ofereixen l’oportunitat, a través de la creació i construcció d’un ésser llegendari o bèstia, de viure noves experiències on les tradicions són reinventades i el ball, la música, les arts plàstiques i la festa uneixen les persones, generant vincles i enfortint les comunitats.

Edith Lasierra, coordinadora del projecte, ho explica en la següent entrevista al programa Mans de Catalunya ràdio:

Els tallers

El projecte inclou el desenvolupament de cinc tallers cooperatius a càrrec de professionals especialistes en cada camp.

El taller de construcció de la bèstia, que inclou una fase de disseny participatiu on es vincula l’ésser llegendari amb les característiques i problemàtiques de cada territori.

El taller per a la creació de la llegenda, disseny i cançó de la bèstia.

El taller d’elaboració d’instruments, on es treballa exclusivament a partir de materials reciclats.

El taller de percussió, que permet dotar al grup de les nocions musicals bàsiques per dinamitzar la colla de tabals.

El taller de dansa, basat en el desenvolupament coreogràfic del ball que acompanya a la bèstia als aplecs i festes populars.

Més info:

https://www.treulatevabestia.cat

2 pensaments sobre “Conclou amb èxit la primera edició del projecte Treu la teva bèstia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *