El Gall de foc de l’escola Pepa Colomer (el Prat de Llobregat)

Aquesta figura festiva és el resultat d’una aventura apassionant viscuda conjuntament per Coopgros, l’escola Pepa Colomer, l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya i l’Auditori de Barcelona. Amb l’aixopluc del projecte Et toca a tu -impulsat per l’OBC, l’Auditori i Apropa Cultura-, Mariona Vila ha creat l’obra musical Gall de foc amb l’objectiu que els alumnes de l’escola comparteixin escenari amb l’orquestra. En aquest cas, la música ha pres vida i s’ha convertit també en una peça d’imatgeria dissenyada i construïda per l’alumnat de tota l’escola en un procés creatiu conjunt que ha implicat, també, més de 400 famílies del centre.

El projecte ha ajudat a enfortir vincles i ha creat sinergies entre els membres de la comunitat educativa: alumnat, famílies, voluntariat, professorat, artistes, equipaments cívics, entitats de cultura popular…

A més, ha ofert a l’escola l’oportunitat d’aprofitar la simbologia del gall, tan característic de la ciutat, ja que el gall Potablava és una raça autòctona que s’ha convertit en tot un símbol d’identitat per a la població pratenca.

L’escola Pepa Colomer és un centre públic amb un projecte artístic singular en què l’alumnat experimenta i desperta la seva capacitat creativa a partir dels diferents llenguatges: musical, corporal, plàstic, visual i escènic i que ha apostat per la cultura com a eina de transformació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *