Treu la teva bèstia

Sí, les bèsties existeixen i viuen entre nosaltres, però no et preocupis, perquè no són dolentes… del tot. La realitat cultural dels gegants i bèsties remet a un horitzó de la humanitat, tan llunyà com la capacitat de la ment per a simbolitzar les seves impressions sobre allò bo i allò dolent, allò desitjable i allò impossible i plasmar-ho mitjançant símbols naturals en forma d’animals i/o éssers híbrids.

Des de d’aquesta reflexió envers a la imatgeria festiva, Treu la teva Bèstia proposa un taller cooperatiu d’escultura comunitària com a eina per a la cohesió i la inclusió social. Volem que sigui un espai de reflexió sobre les necessitats de diversos barris i/o poblacions de Catalunya i sobre les estratègies per aconseguir que alguns elements festius esdevinguin símbols compartits pels diferents actors participants, en primer lloc, les comunitats escolars, però també les diferents entitats socials.

Institut Salvador Espriu (Salt)

La naturalesa, moltes vegades hibrida, d’aquestes criatures al llarg de la història de la humanitat ha aconseguit resoldre -en un plànol simbòlic o ideal, però amb poderosos efectes sobre la realitat- aquelles contradiccions que la societat no havia estat capaç de resoldre per sí mateixa.

Aquesta iniciativa que compta amb la participació de quatre instituts de diferents demarcacions de Catalunya, pretén, mitjançant estratègies de dinamització sociocultural, involucrar els diferents teixits associatius de la zona, trenant complicitats entre la comunitat educativa i el barri i/o la ciutat.

Institut Severo Ochoa (Esplugues de Llobregat)

És el primer cop que es duu a terme un projecte d’aquesta envergadura a tot el país. Aquesta 1a edició de Treu la teva Bèstia constitueix, per tant, una prova pilot que permetrà consolidar les bases per a la creació i consolidació d’un nou model de taller cooperatiu d’escultura comunitària, en el futur replicable a altres centres educatius.

Per aquest motiu, les diferents etapes de Treu la teva Bèstia, des del plantejament inicial fins el disseny, la creació, la construcció, la coreografia i l’animació, seran enregistrades, amb l’objectiu d’elaborar un documental que permetrà rememorar les experiències viscudes per l’alumnat de cadascun dels instituts i el veïnat dels diferents barris i/o ciutats.

Per més informació, visiteu la web del projecte:

https://www.treulatevabestia.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *